Motýli Šumperk v Praze zlatí

22.01.2013 11:59

 

Motýli Šumperk v Praze zlatí

 

Loňský advent zahájili Motýli Šumperk účastí na dvacátém druhém ročníku Mezinárodního festivalu vánoční a adventní hudby s Cenou Petra Ebena v Praze. Motýli se zúčastnili soutěže ve dvou kategoriích: dětské sbory do 16 let (včetně) a komorní sbory do 24 zpěváků bez ohledu na věkové či jiné složení sboru.

V kategorii komorních sborů obstáli v konkurenci 16 sborů z osmi zemí (Bělorusko, Česká republika, Finsko, Francie, Maďarsko, Německo, Polsko, Rumunsko, Švédsko) a umístili se spolu s dalšími dvěma sbory (Kvítek Dačice a Cantica Laetitia Zlín) ve zlatém pásmu. Navíc Motýli obdrželi zvláštní cenu poroty této kategorie za provedení skladby Petra Ebena “O třech zvonečcích“.

V kategorii dětských sborů byli Motýli opět zlatí. Současně se nejvyšším bodovým ziskem stali vítězi této kategorie, v níž soupeřili se šesti dalšími sbory (Česká republika, Estonsko, Polsko, Rumunsko, Singapur).

Oba šumperské sbory, komorní i dětský, se umístily mezi pěti nejvýše bodovanými v celkovém pořadí všech zúčastněných 33 sborů.

Držíme palce k další skvělé práci.